Vesti

Zbirke biblioteke „Liuben Karavelov“ postaju digitalne sa novim ElarScanom
07/23/2020
„Ljuben Karavelov“ u Rusu jedna je od najstarijih bugarskih biblioteka. Institucija kulture je vodeći centar za pružanje pristupa znanju, informacijama i uslugama u regionu. U septembru 2019. u digitalnom centru biblioteke instaliran je ElarScan univerzalni skener knjiga koji stvara jedinstvene kolekcije e-knjiga. Novi ElarScan A2-400KS pokazao se vrlo pogodnim za skeniranje starih štampanih knjiga i rukopisa, kao i savremenih publikacija.
ElarScan oduševljava posetioce na GITEKS-2019 u Dubaiju
10/21/2019
Novi univerzalni skener dokumenata, ElarScan A2-600 KS predstavljen je na 39. izložbi GITEKS Technologi Week u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju. Novina je izazvala divljenje posetilaca i brojne sastanke sa novim partnerskim ugovorima i potpisanim ugovorima.
Svetska premijera novog univerzalnog skenera knjiga ElarScan na GITEKS-2019
09/05/2019
Novi sveobuhvatan profesionalni planetarni dokument „skener snova“ ElarScan A2 biće predstavljen na GITEKS Technologi Veek-u, najvećem tehnološkom događaju na Bliskom Istoku, u Severnoj Africi i Južnoj Aziji od 6. do 10. oktobra 2019. u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju . Događaj koji se ne sme propustiti! Zato posetite vvv.elarscan.com za detalje.
Elarscans služi studentima vodećeg univerziteta u Češkoj
07/24/2019
Univerzitet Masarik u Brnu je najpopularniji univerzitet u Češkoj. Osnovana je 1919. godine jednim od prvih dekreta mlade nezavisne Čehoslovačke Republike. Ekonomska biblioteka i administrativni fakultet su u leto 2018. godine dobili skenere knjiga „ElarScan“, studenti i osoblje koriste novu profesionalnu opremu za samo-digitalizaciju literature, kao i za postavljanje sopstvenih dela i dokumenata na univerzitetske servere.
Novi Elarscan dobija blagoslov Univerziteta za božanstvo u Melburnu
05/29/2019
Zaposleni u biblioteci Mannik na Katoličkom bogoslovskom koledžu u Istočnom Melbourneu izuzetno cene njihov novi univerzalni skener ElarScan A2, napominjući njegovu svestranost i pogodnost i sposobnost pažljivog skeniranja vrednih originala. U februaru 2019. godine, Elarscan je instaliran u bibliotečkoj sobi za posebne zbirke i počeo je da se koristi za digitalizaciju retkih knjiga, folija i drugih jedinstvenih materijala.
Elarscan digitalizuje knjige u Nacionalnoj biblioteci Bugarske
07/19/2018
Bugarska nacionalna biblioteka SS. Ćirilo i Metodije nastavlja sa digitalizacijom retkih knjiga. Prvi predmet digitalizovan pomoću ElarScan A2 bilo je čuveno Loveško četvorojevanđelje koje je sredinom KSVI veka kopirao Petar Gramatik sa srebrnom koricom s kraja KSVIII veka.
ElarScan na brazilskom forumu univerzitetskih biblioteka
05/04/2018
„Scansistem Ltda“, partner kompanije ELAR Corp. (Rusija) u Brazilu, predstavio je Elarscan skener knjiga na konferenciji „Nacionalni seminar za univerzitetske biblioteke (SNBU)“ u Salvadoru - Bahia (Brazil).
ElarScan za automatizaciju australijskih biblioteka
04/06/2018
InoTec Pti Ltd, partner kompanije ELAR Corp. (Rusija) u Australiji i na Novom Zelandu, predstavio je skener knjiga Elarscan na konferenciji Viktorijanskog udruženja za automatizaciju biblioteka - VALA - Libraries, Technologi and the Future Inc (VALA) u Melburnu.
ElarScans in South America
02/28/2018
Brazilian company "Scansystem Ltda", a traditional scanner distributor in Brazil, introduced a new Elarscan A2-400 to South American customers. "We have already started demonstrations of the new ELAR product, and we see the interest of customers. There are tasks to digitize documents up to format A2 at commercial companies, at small museums and galleries, at municipal services and places where there will never be budget for the high end quality planetary scanners with matrix or linear CCD sensor, - says Ricardo Monteiro, managing partner of "Scansystem Ltda" (left at photo).