ElarScan A2-KS50

Univerzalni planetarni skener sa integrisanim jednakim staklom i potpuno automatizovanim postoljem za originalnu veličinu do 50 cm i veličinu do 50 kg
Dostupne modifikacije:
 • ElarScan A2-400KS50: 300-600 dpi, optički podesiv;
 • ElarScan A2-600KS50: 400-800 dpi, optički podesiv;
 • ElarScan A2-800KS50: 600-1000 dpi, optički podesiv
ElarScan A2-KS50
ElarScan A2-KS50
ElarScan A2-KS50
ElarScan A2-KS50
ElarScan A2-KS50

Nakladni skeneri serije ElarScan A2-KS50 namenjeni su automatskoj digitalizaciji prepletenih i pojedinačnih dokumenata formata do DIN A2+ različitih tipova u bilo kom fizičkom stanju, uključujući nepotpuno otvaranje, zaglavljivanje i druge karakteristike. Skener je opremljen ravnomernim staklom za tkanje sa frikcionim mehanizmom za kotrljanje i automatskim kliznim staklom u vertikalnom položaju, kao i potpuno automatskim staklom za originalnu veličinu do 50 cm i do 50 kg.

Modeli ElarScan A2 opremljeni su CMOS RGB senzorima sa velikom dubinom oštrine, mogućnošću prethodne obrade slika u realnom vremenu, sistemom autofokusiranja i interaktivnim optičkim zumom za digitalnu kontrolu rezolucije skeniranja.

ElarScan je sve - u-jednom uređaj sa ugrađenim računarom, spreman za upotrebu. Korisnici ElarScan-a imaju sve što je potrebno za početak digitalizacije odmah nakon instaliranja skenera.

Poluautomatsko skeniranje

Glavna karakteristika Elarscan A2-KS50 je integrisano preklopno ravno staklo din A2 sa elektromagnetnim bravama i elektronskim upravljanjem sa prednje strane. Skener podržava poluautomatski režim, operater može samo okrenuti stranicu i zatvoriti staklo, bez drugih radnji. Skeniranje počinje kada je staklo zatvoreno i otvara se odmah nakon završetka skeniranja.

Ojačana duboka kolevka

ElarScan A2-KS50 je hrastov trajni sa automatizovanom kontrolom i može se instalirati po niskoj ceni. Postolje se otvara na 90, 120 i 180 stepeni i dizajnirano je za skeniranje originala debljine do 50 cm i težine do 50 kg. pritiskanje originala na staklo obezbeđuje motorizovano postolje i kontroliše se dugmadima na prednjoj strani skenera.

Elarscan A2-KS50 ravno staklo ne ometa skeniranje originala pomoću V-režima postolja. Staklo se može fixirati u uspravnom položaju, što omogućava udoban rad sa originalima koji se otvaraju za 120 ili 180 stepeni.

05.jpg

Podesivi upaljači tipa repro

Visokokvalitetno skeniranje i pravilno prikazivanje boja Elarscan A2 obezbeđuju, između ostalog, moderna tehnologija ponovnog osvetljenja. Skener ima tri pozadinska osvetljenja: prednji za digitalizaciju u V režimu i are Pro sistem sa dva podesiva bočna svetla za skeniranje u ravnom režimu.

Hladna LED svetla ne emituju štetno ultraljubičasto i IR zračenje i pružaju dug životni vek. Elarscan-ov flexibilni adaptivni sistem osvetljenja omogućava vam da eliminišete roletne, odsjaj i senke čak i kada koristite zaštitne naočare. Aktiviranje pozadinskog osvetljenja se dešava tokom skeniranja, takođe možete podesiti režim stalnog osvetljenja.

Digitalni interaktivni optički zum

Jedinstvena karakteristika Elarscan A2 je interaktivni optički zum koji omogućava digitalizaciju malih objekata i fragmenata sa povećanom optičkom rezolucijom bez softverske interpolacije, brzo biranje i upravljanje optimalnom rezolucijom skeniranja na izlazu. Intuitivna kontrola iz programskog interfejsa ili sa kontrolne table omogućava vam da podesite željenu veličinu ili izaberete format dokumenta. Podržan profesionalnim softverom za obradu slika dokumenata (SDI), optički sistem automatski otkriva optimalno područje skeniranja, neprimetno rekonfigurišući optiku kako bi postigao maximalnu rezoluciju.

Visokokvalitetno skeniranje

Kamere serije A2-600 Elarscans opremljene su industrijskim kamerama sa optički podesivom rezolucijom u rasponu od 400-800 DPI. Visok kvalitet skeniranja u skladu sa standardom ISO-19264-1 ispunjava zahteve digitalizacije za širok spektar projekata i tipova dokumenata.

High quality scanning

Predobrada slika u realnom vremenu

Original koji se skenira ne samo da se prikazuje na ekranu u realnom vremenu (Liveviev), već vam omogućava i predobradu slika bez prethodnog skeniranja - pregledom u realnom vremenu na ekranu operatora: uključujući Freeframe za skeniranje do 20 fragmenata istovremeno, za automatsko formatiranje, više formatiranjamaskiranje, razdvajanje stranica, obrezivanje i druge operacije. Ovu funkciju podržava puna verzija softvera za obradu slika dokumenata (SDI).

preprocessing.jpg

Ergonomske kontrole

Elarscan skeniranje je organizovano radi lakšeg operatera i pruža vrhunske performanse digitalizacije. Korisnik treba samo da postavi dokument na postolje (licem prema gore) i započne skeniranje na bilo koji od zgodnih načina: pomoću ugrađenog upravljačkog softvera, pomoću dugmadi za pokretanje skeniranja na kućištu ili opcionog nožnog prekidača. Korišćenjem softvera za obradu slika dokumenata (SDI) moguće je konfigurisati pokretanje skeniranja sa datim vremenom kašnjenja i automatsko pokretanje skeniranja kada se otkrije završetak okretanja stranice (ili zamena originala).

Ergonomska Kontrolna tabla Elarscan a 2 dizajnirana je na osnovu dugogodišnjeg iskustva u realizaciji projekata masovne digitalizacije dokumenata. Realizovan je dizajn prašine i vlage sa LED indikacijom režima rada. Svi tasteri na kontrolnoj tabli imaju jasne piktograme.

Ugrađeni upravljački računar sa profesionalnim softverom za obradu slika dokumenata (SDI)

Korisnik dobija komplex pripremljen za rad, ostaje samo da poveže napajanje. Ugrađeni računar pruža mogućnost organizovanja skladištenja skeniranih datoteka u internoj memoriji.

what1.png

Niste ograničeni na ugrađeni softver. Instalirajte sve aplikacije kompatibilne sa operativnim sistemom-Office (Vord, Ekcel, e-pošta, itd.) za pripremu i slanje dokumenata, izveštaja i propratnih pisama direktno sa skenera; profesionalni za dodatnu obradu, pregled, indexiranje i objavljivanje datoteka; specijalizovani za zaštitu i sigurnost.

SDI (softver za obradu slika dokumenata) uključuje širok spektar pametnih funkcija skeniranja, upravljanje projektima i korisničkim profilima, naknadnu obradu slika, uključujući:

 • Predobrada skeniranja zasnovana na pregledu u realnom vremenu. ElarScan izvodi mnoge operacije na slikama u režimu Liveviev - pre skeniranja, uključujući odabir do 20 područja (fragmenata) za istovremeno skeniranje slobodnog okvira, Podešavanje automatskog formatiranja, multimaskinga, paginacije, obrezivanja itd.
 • Ugrađeni mehanizam za OCR. U režimu strimovanja nakon obrade, ElarScan automatski prepoznaje text na više od 50 jezika i kreira PDF/a sa mogućnošću pretraživanja celog texta.
 • Virtuelni asistenti. Poluprozirni predlošci prethodno skeniranih dokumenata i mreža vodećih linija prekrivenih živom slikom na ekranu pomažu operateru da postavi original na postolje.
 • Laserska 3D korekcija zakrivljenosti stranice. Ako nije moguće izravnati pritisna stakla, laserski sistem će izvršiti 3D analizu originala u realnom vremenu i pomoći u uklanjanju krivina na skeniranim slikama.
 • Upravljajte projektima i korisničkim profilima. Operater može da sačuva izabrana optimalna podešavanja za kasniju upotrebu u sličnim dokumentima. Svaki projekat skeniranja koji se izvodi može se kopirati u druge Elarscans - ove da rade zajedno sa uobičajenim podešavanjima, a takođe se izvozi (migrira) u drugi Elarscan u bilo kojoj fazi izvršenja-zajedno sa već obavljenim skeniranjem i naknadnom obradom.
 • Urednik naknadne obrade. Dostupno je više od 40 ugrađenih filtera za podešavanje automatske serijske naknadne obrade, realizovane uključujući režim "noć" i u pozadini - uključujući korekciju i poboljšanje slike, generisanje izlaznih formata datoteka. Sistem vam omogućava da konfigurišete "vruće fascikle" za prikupljanje i kolaborativnu naknadnu obradu slika sa više uređaja, uključujući skenere dokumenata drugih vrsta i proizvođača.

Tehničke karakteristike

Scaning principle: Overhead, with flip-up flat glass, supports semi-automatic operation.
Book Cradle: Reinforced deep cradle with an opening angle of 90, 120 and 180 degrees, adjustable recess for the book spine, automated controls and the ability to adjust the height of each cradle panel to scan thick and heavy weight originals
Page flattening: Flip-up flat glass DIN A2 with ability to be fixed in vertical position.
Automation:
 • Automatic start of scanning when the glass is closed, glass opens immediately after the scan is completed;
 • Motorized cradle with front panel controls.
Maximum format:
 • A2-400/600KS50: A2++ (660×450 mm)
 • A2-800KS50: A2+ (625x465 mm)
Scan time: 0,5 sec., regardless of the size of the original.
Scan system: Camera with CMOS RGB sensor.
Interactive optical zoom (macro-mode):
 • With feedback loop and software control;
 • Ability to automatically adjust to a defined scan format size.
Scan Resolution:
 • A2-400KS: 300-600dpi, optically adjustable
 • A2-600KS: 400-800dpi, optically adjustable
 • A2-800KS: 600-1000dpi, optically adjustable
Control interface:
 • Dust- and moisture-proof control panel with LED indication and two buttons for quick scan start;
 • Large-format monitor to provide real-time preview and work with the software.
Max. thickness of originals: 50 cm
Max. weight of originals: 50 kg
Lighting system: 3-zone, including front and two side adjustable repro-type illuminators, LED-lamps without IR and UV radiation.
Embedded software:
 • Software for document imaging (SDI) basic version for ElarScan control;
 • Software for document imaging (SDI) full version (option) includes batch scanning functions, project and user profile management, filters and post-processing procedures, external image import, multilingual OCR and others. Can be installed on a separate computer.
Software for document imaging (SDI) basic version functions:
 • Batch scanning of documents, sections or books of various formats;
 • Geometric image correction when scanning with an original opening angle of 90, 120 and 180 degrees;
 • Access to camera software settings and save them in a scan job (Project);
 • Automatic detection of original size;
 • The ability to quickly jump to any scanned image;
 • View thumbnail image of all scans, ability to move the scanned image within the project with automatic re-numbering;
 • Deleting and replacing a failed scanned images;
 • Saving images to hard drive or to a network folder;
 • Auto-naming a files using variables and their combinations:
  • Name of computer;
  • Counter with the specified number of digits.
 • Scan start:
  • Using the scan start button;
  • Using software interface.
Additional functions of Software for document imaging (SDI) full version:
 • Interactive optical zoom with feedback and software control with the ability to automatically adjust a maximum resolution to selected scan size;
 • Splitting a scan into two separate pages and then saving it as two separate files;
 • Setting up Projects (jobs) and Profiles, allowing you to optimize the work of the operator;
 • Export/Import of scan Projects in order to preserve and/or transfer the jobs to other ElarScan or PC;
 • Free masking mode (selection of fragments) by real-time live preview;
 • Loading images in JPEG format from external sources by the «Hot folder» mode;
 • Switching from scanning mode to processing mode and vice versa at any time without the need to save current changes in image files;
 • Setting up and applying the ICC profiles;
 • Geometric image correction;
 • Access to camera software settings and save them in a scan Project;
 • Automatic detection of original size;
 • Ability to save raw images;
 • Archiving in ZIP format for sending by e-mail;
 • Saving images in cloud storage;
 • Rich auto-naming of scans using variables and their combinations:
  • Username;
  • Image size in pixels;
  • Resolution in dpi;
  • Date in the format dd.mm.yyyy;
  • Counter with the specified number of digits.
 • Starting a scan:
  • Manually, through the software interface;
  • By interval (after a specified period of time);
  • Using the automatic page turn detection function.
 • Recognition of a barcode on a scanned document, using a barcode to name a target folder;
 • OCR to PDF with text layer (support for more than 50 languages);
 • Batch post-processing of uploaded images from external sources;
 • Correction of brightness, contrast, saturation, gamma;
 • Image sharpening;
 • Image alignment;
 • Removing black borders and warps;
 • Removing the background of an image;
 • Removing debris from an image;
 • Removal of background «garbage», noise and spots for b/w images;
 • Scaling as a percentage of the original size;
 • Enlargement, reduction and rotation of the image;
 • Text lines alignment;
 • Clipping borders by the field;
 • Clipping borders by meaningful information — cropping the scan image by text/picture field;
 • Replenishment of edges by adding an extra margin and aligning edges using sheet geometry;
 • Block clearing — deleting an image inside or outside the selected area;
 • Masking the operator’s fingers;
 • Light level equalization;
 • Image centering;
 • Applying an electronic stamp to the image;
 • Saving multiple areas of an image as separate files (multi-masking);
 • Rotate by a given angle (multiple of 90 degrees or arbitrary);
 • Mirroring — reflecting the image vertically or horizontally;
 • Converting color and gray images to b/w without losing meaningful information;
 • Inversion of colors;
 • Setting up and preservation of a sequence of image processing operations (processing profiles);
 • Active post-processing mode — applying the processing profiles to coming images;
 • Return to the original image (undo) with the ability to undo all or each individual image processing filters.
Connection interface: USB; LAN (Gigabit Ethernet).
Additional (optional) modules and accessories:
 • Autonomous V-glass 120 degrees, 2xDIN A3 format;
 • Control footswitch;
 • Dust-proof covers;
 • The sensor monitor (recommended when using the scanner as a «self-service stand»);
 • Wireless interface Wi-Fi (802.11a/b/g/n);
 • External CD/DVD drive.
Other: Dimensions: (L×W×H) — 1000×1030×2080mm
(1200х1600х2080mm with lights in working position)
Weight: 185 kg (with one pressure glass installed)
Power: 100-220V, 500W

Zadržavamo pravo na promene bez prethodne najave. Specifikacije i obim isporuke mogu se razlikovati u zavisnosti od regiona. Za više informacija kontaktirajte našeg zvaničnog prodajnog partnera.