Obnovljeni ElarScan A2 ostaje pristupačan i efikasan skener za digitalizaciju poslovanja

Višemilionska armija kancelarijskih skenera odavno je osvojila institucije širom sveta. Danas, ravni skeneri dokumenata i multifunkcionalni uređaji (MFP) nikoga ne iznenađuju — oni žive u svakoj kancelariji. Ali za pričvršćene dokumente i sve materijale u povezu postoji posebna klasa opreme za skeniranje — planetarni skeneri, među kojima se ističe novi ElarScan A2 jer kombinuje performanse i svestranost sa ekonomičnošću.

Ukorenjen u bibliotekama

Živimo u svetu stereotipa i masovnih standarda. Nema potrebe da se pitate — koji je film sada najpopularniji, koje su pantalone najmodernije i koji model čajnika kupiti — sve to piše na svakoj ogradi, veb-stranici, TV ekranu ili društvenim mrežama. Ovo može biti prilično zgodno: štedi nam vreme kada biramo model pegle ili automobila: prva opcija je već jasna, a moguće je da nije loša, pa čak i sasvim prikladna. Naravno, ovo je u redu kada tražite potrošački proizvod. Ali to nije tako u sferi profesionalnih rešenja ili opreme.

Papir teži da cifra

Danas, uprkos razvoju elektronskih poslovnih procesa, obim papirnih dokumenata često raste. U mnogim industrijama, zbog zakonskih zahteva ili specifičnosti delatnosti, jednostavno je nemoguće odbiti papirnu dokumentaciju. U cilju povećanja efikasnosti upravljanja informacijama, različite kompanije i institucije hitno moraju da digitalizuju kako nova dokumenta, tako i akumuliranu arhivsku građu. Posebno je teško skenirati heftane i povezane papire i sve vrste isprepletenih dokumenata. Zato su potrebni višenamenski uređaji visokih performansi koji su u stanju da obezbede visok kvalitet, brzinu i pogodnost svakodnevne digitalizacije.

Profesionalci imaju posebne zahteve

Ranije, da bi rešile ove probleme, kompanije su tražile kancelarijske skenere. Međutim, svakakvi multifunkcionalni uređaji i «dokument kamere» su nezgodni jer nemaju postolje za knjige za takav rad. Međutim, mnogi modeli planetarnih skenera prvobitno napravljeni za visokokvalitetnu „arhivsku“ digitalizaciju retkih knjiga i dragocenosti u arhivima i bibliotekama jednostavno nisu izvodljivi za upotrebu u kancelarijama zbog njihove visoke cene (do stotine hiljada dolara, pa čak i više). ), spore performanse i preterane karakteristike.

Očigledno, korporativnoj kancelariji, banci, gradskoj većnici ili osiguravajućem društvu je potreban ekonomičan planetarni skener, koji bi trebalo da bude zgodna alternativa kancelarijskim uređajima, ali da ostane planetarni skener sa prednostima ove klase tehnologije. Već dugi niz godina proizvođači profesionalne opreme ignorišu zahteve tržišta. Napredak digitalnih fotoaparata tokom 1990-ih doveo je do brojnih pokušaja da se izgrade sopstveni štandovi za kopiranje koristeći kameru na stativu i računar sa sopstvenim ili jednostavnim drajverskim softverom. Takvi „uradi sam“ uređaji su naravno neprikladni za profesionalnu upotrebu.

Kako napraviti odličan skener? Prvo, digitalizujte hrpu papira visoku 100 km

Sa rastom obima proizvodnje, ElarScan je postao u stanju da obezbedi dostupnost industrijskih uređaja ove klase za širok spektar profesionalnih potrošača. ElarScans potvrđuje svoje liderstvo i kvalitet stotinama implementacija kao i nastavkom rasta prodaje. Imajte na umu da su novi kupci napredne komercijalne organizacije. Trenutno, mnogi predstavnici poslovne i finansijske industrije smanjuju svoje troškove i prelaze na digitalno. Oni centralizuju korporativne usluge, uvode objedinjene servisne centre i opremaju ih ElarScan planetarnim skenerima visokih performansi.

Kako Elarscan štedi novac

Jedna velika banka uvela je planetarni skener za digitalizaciju uvezanih dokumenata i prestala da koristi ravne i multifunkcionalne štampače (MFP). Efekat je bio impresivan: osim pogodnosti rada, povećana je produktivnost, količina dokumenata registrovanih i evidentiranih u računovodstvenom sistemu porasla je za 40% tokom jednog meseca. Zaposleni su počeli da rade brže. Pored toga, banka je smanjila OPEKS i isplate plata eliminišući angažovanje osoblja na slobodne dane. Cena skeniranja po stranici smanjena je za više od 13(!) puta.

Širenje aplikacija i industrija

Potražnja za univerzalnim planetarnim skenerima raste i u javnom sektoru. Federalni organi, opštine, službe za registraciju, javne službe efikasno popunjavaju svoje baze podataka i registre, unapređuju kvalitet usluge kroz profesionalnu digitalizaciju ukoričenih i velikih dokumenata, ulaznih i arhiviranih evidencija.

Prema statistikama, u svetu se za godinu dana proda oko 2.000 profesionalnih planetarnih skenera. A-B-C Productions predviđa povećanje prodaje ne samo zbog rasta izvoza (pre svega u tradicionalne oblasti arhivskih projekata, biblioteka, muzeja i čitaonica univerziteta) već i zbog povećane upotrebe u opštinskim službama i korporativnim kancelarijama.

Elarscanova jednostavna pravila skeniranja

Ako se dokument ne može odvojiti da bi se primenili skeneri za uvlačenje listova, onda skener treba da ga vidi odozgo, a original treba da bude postavljen licem nagore. Dakle, operater vidi šta skenira, nema potrebe da podiže i okreće dokument da bi prevrnuo stranice, podižući tonu papira po smeni — za razliku od korišćenja bilo kog ravnog skenera ili višenamenskog uređaja.

Nema potrebe da imate odvojene skenere za fotografije, pasoše, albume crteža, mape, obojene papire, itd., nema potrebe za fotografisanjem dimenzionalnih 3D predmeta: čak i kada su svi pomešani u kolekciji, univerzalni ElarScan može lako skenirajte ih — jednostavno ga priključite. Ugrađeni računar sa profesionalnim softverom kontroliše skener, funkcije i projekte, uključuje bogat skup filtera za naknadnu obradu i izlaznih formata, uključujući kreiranje PDF-ova sa više stranica sa prepoznavanjem teksta za 49 jezika, itd. Možete slati gotove kolekcije ili elektronske fascikle proverenih, modifikovanih i indeksiranih dokumenata direktno sa skenera na server i na Internet.

Za udoban rad, samo vreme skeniranja bi trebalo da bude mnogo manje od vremena potrebnog za preokretanje stranice ili zamenu originala. ElarScan ima precizno lasersko fokusiranje i skeniranje visokog kvaliteta traje samo sekundu.

Prilikom digitalizacije dokumenata često je potrebno dobiti maksimalno moguće uvećanje jednog fragmenta ili važnog elementa. Tasteri koji kontrolišu makro-modul na prednjem panelu ElarScan-a omogućavaju uvećanje fragmenta ili objekta do maksimalne optičke rezolucije u sekundi.

Moderan izgled i odlična ergonomija

ElarScan se stalno poboljšava, ali godine 2017-2018 su postale posebne. U saradnji sa poznatim dizajnerskim studijom, ElarScan je kreirao novi dizajn koji je suštinski promenio njegov izgled. Senzorska konzola je učinila upravljanje skenerom veoma jednostavnom i intuitivnom, a postolje je postalo još raznovrsnije i pouzdanije.

Pojavile su se nove modifikacije uključujući model FGM (motorizovano za sravnjavanje stakla) sa automatskim kontaktnim staklom i motorizovanim postoljem. To je novi nivo brzine i ergonomije digitalizacije ukoričenih i knjižnih originala, uključujući dragocene i deformisane istorijske papire.

Napredni i obnovljeni ostaju pristupačni

Proizvođač je nekoliko godina uspevao da ne podiže cenu ElarScan-a istovremeno pružajući fundamentalna poboljšanja, nadogradnje dizajna i nova velika profesionalna izdanja firmvera. U budućnosti, barem inflatorna povećanja cena su neizbežna, ali za sada, težnja dobavljača da proširi prodaju i zadrži ElarScan-ovu poziciju kao „najpristupačnijeg i najsvestranijeg od moćnih profesionalnih” skenera ostaje fundamentalna. Videćemo šta će vreme učiniti.