Elarscan je bio visoko cenjen na Tehničkom univerzitetu u Varni

12/21/2016

Na radionici održanoj na Tehničkom univerzitetu u Varni u Bugarskoj, stručnjaci i univerzitetski profesori cenili su pogodnost skenera knjiga ElarCAN A2 i razgovarali o korišćenju opreme za stvaranje elektronskih kolekcija, pružanje učenja na daljinu i samoposluživanje učenika.

Biblioteka Tehničkog univerziteta u Varni je članica Unije bibliotečko-informacionih stručnjaka (ULIS) i Udruženja univerzitetskih biblioteka. Bibliotečki fond sadrži oko 200 000 tomova specijalizovane literature i od velikog je značaja za studente i istraživače. Pristup elektronskim izvorima univerzitetske biblioteke omogućen je čitaocima iz cele zemlje i inostranim korisnicima. Direktorka biblioteke gospođa Lubov VILKOVA rekla je: „Savremena specijalizovana oprema za digitalizaciju edicijske i naučne literature trebalo bi da nam pomogne da rešimo mnoge važne zadatke. Smatramo da prijavimo Elarscan za proširenje naše elektronske biblioteke, pružajući čitaocima digitalni materijal za učenje. Takođe razgovaramo o upotrebi Elarscan-a za samo-skeniranje od strane učenika “.

Predstavnica ELAR-a u Bugarskoj, gđa Andriana GEORGIEVA, demonstrirala je skener u akciji, ispričala o projektima i kompetencijama ELAR-a, iskustvima upotrebe Elarscan-a za savremene izazove sa visokom edikcijom. „Kombinacija karakteristika, poput visokih performansi, kvaliteta slika i jednostavnosti upotrebe opreme, sa budžetskom cenom stvara stvarno interesovanje za kulturne institucije u zemlji, - rekla je Andriana, - Profesionalna oprema koju je dizajnirao ELAR zasniva se na dugogodišnje iskustvo u projektima digitalizacije, pruža podršku našim kupcima za različite zadatke. Od početka 2016. godine Elarscans su demonstrirani i ocenjivani na više od 20 univerziteta i biblioteka u Bugarskoj “.