ElarScan za automatizaciju australijskih biblioteka

04/06/2018

InoTec Pti Ltd, partner kompanije ELAR Corp. (Rusija) u Australiji i na Novom Zelandu, predstavio je skener knjiga Elarscan na konferenciji Viktorijanskog udruženja za automatizaciju biblioteka - VALA - Libraries, Technologi and the Future Inc (VALA) u Melburnu.

VALA je najstarije i najveće profesionalno udruženje za biblioteke u Australiji, koje brine o akumuliranju i promociji najrelevantnijih kompetencija i tehnologija za razvoj bibliotečke delatnosti. Konferencije VALA održavaju se svake dve godine i okupljaju poslovne partnere, stručnjake i stručnjake, vodeće dobavljače opreme i rešenja za kulturne institucije. „Konferencije definišu glavne trendove u automatizaciji biblioteka - što je neophodno modernim bibliotekama, kako sa stanovišta znanja, tako i zbog njihove tehničke opreme - rekao je direktor prodaje InoTec Pti, gospodin Mark Petts.

- Ove godine VALA je proslavila 40 godina postojanja , a više od 1000 ljudi postalo je učesnici konferencije. Drago nam je što smo na ključnom događaju predstavili novi ruski Elarscan i primetili da su stručnjaci za njega imali veliko interesovanje “.

Flota profesionalne opreme koju nudi InoTec Pti Ltd obogaćena je najnovijim ruskim planetarnim skenerom sredinom prošle godine. „Donošenje novog proizvoda na australijsko tržište znači da u potpunosti možemo da zadovoljimo potrebe kulturnih institucija i drugih organizacija u prikladnom i funkcionalnom uređaju za digitalizaciju originala do A2 po razumnoj ceni“, komentariše gospodin Petts, - „Posebna pažnja posetilaca je privukao visok kvalitet digitalnih kopija, bogate karakteristike integrisanog softvera i fleksibilna kolevka za knjige za pogodno skeniranje u V-obliku i ravnom režimu