ElarScan na brazilskom forumu univerzitetskih biblioteka

05/04/2018

„Scansistem Ltda“, partner kompanije ELAR Corp. (Rusija) u Brazilu, predstavio je Elarscan skener knjiga na konferenciji „Nacionalni seminar za univerzitetske biblioteke (SNBU)“ u Salvadoru - Bahia (Brazil).

Konferencija se održava svake dve godine i okuplja najvažnije univerzitetske biblioteke u zemlji. Ove godine događaj je okupio preko 1000 bibliotekara iz svih brazilskih država.

„Ruski ElarScan A2-400 bio je jedna od glavnih novina na našem izložbenom štandu. Jedna od glavnih atrakcija skenera je niska cena zahvaljujući zaposlenoj tehnologiji koja se koristi za hvatanje slika i mogućnost skeniranja knjiga u režimima ravnog ili V oblika, - kaže Ricardo Monteiro, upravljački partner kompanije „Scansistem Ltda“. - Naša očekivanja su da će nam ElarScan pomoći da opslužimo deo tržišta koji treba da skenira dokumente u format A2 i ima ograničen budžet “.

„Scansistem Ltda“ se nalazi u Sao Paulu, od 1995. godine kompanija stvara digitalne i mikrografske arhive, oprema centre za digitalizaciju u bibliotekama i univerzitetima, isporučujući skenere državnim organizacijama i komercijalnim preduzećima širom zemlje. Od 2017. godine kompanija je prodajni i servisni partner kompanije ELAR u Brazilu.