ElarScan A2/C2 KS

Popularni model za digitalizaciju sa i bez preklopnog stakla
ElarScan A2/C2 KS
ElarScan A2/C2 KS

ElarScan A2-KS je planetarni skener za dnevnu digitalizaciju u toku knjiga, časopisa, kataloga, novina i raznih vrsta uvezanih i ravnih dokumenata do formata A2 +. Beskontaktna metoda digitalizacije eliminiše mehanički uticaj na originale pružajući njihovu sigurnost.

Glavne karakteristike modifikacije KS su ravno sklopivo staklo i automatizovana kolevka koja omogućava pažljivo pritiskanje originala na dno sa dna uz kontrolu sile pritiska.

Dizajn optičkog sistema skenera uključuje RGB senzor koji omogućava visokokvalitetnu digitalizaciju sa opcijom autofokusiranja i automatskog prilagođavanja originalima različitih debljina i tekstura. Skener dolazi sa dve opcije optičkog sistema:

 • ElarScan A2-400KS ima profesionalnu CMOS RGB kameru od 24 MP i idealan je za efikasnu digitalizaciju tekstualnih dokumenata i knjiga visokog kvaliteta.
 • ElarScan A2-600KS poseduje profesionalnu CMOS RGB kameru od 50 MP, koja proširuje mogućnosti korišćenja skenera za digitalizaciju grafike, oštećenih dokumenata i tekstova sa malim kontrastom.

Modifikacija ElarScan A2-KS opremljena je automatizovanom postoljem za knjige u obliku slova V sa nezavisnim podešavanjem ploča različitim debljinama originala i dodatnim udubljenjem za kičmu. Kolevka se može otvoriti na 90, 120 do 180 stepeni i dizajnirana je za skeniranje originala debljine do 10 cm i težine do 15 kg. Odvojeno podizanje ploča omogućava skeniranje originala odvojenim podizanjem desne i leve stranice. Svi glavni elementi dizajna kolijevke napravljeni su od metala i imaju velike resurse rada pri maksimalnom opterećenju.

Skener ima modul ravnog pritiska bez okvira od kaljenog stakla, koji omogućava efektivno izbacivanje originala na 1800 tokom skeniranja. Modul ima mehanizme za pričvršćivanje u horizontalnom i vertikalnom položaju, što omogućava skeniranje bez stakla.

Rad skenera je izuzetno jednostavan, prikladan i ne zahteva posebne veštine od korisnika, što omogućava brzo i efikasno skeniranje, obradu i prenos bilo koje količine podataka: korisnik treba samo da postavi dokument na ležište (licem prema gore) i započne skeniranje u bilo koji od prikladnih načina: korišćenje ugrađenog upravljačkog softvera, korišćenje dna za pokretanje skeniranja na kućištu ili spuštanjem staklene ploče.

ElarScan A2-KS je potpuno autonomni uređaj sa ugrađenim softverom bogatim karakteristikama za masovno skeniranje i naknadnu obradu elektronskih slika. Elektronske slike se čuvaju direktno u memoriji skenera, spoljnom USB pogonu ili odmah u mreži (u ličnu stanicu zaposlenog, server ili skladište u oblaku).

Funkcionalne i tehničke karakteristike ElarScan A2-KS obezbeđuju najopsežnije aplikacije skenera. Odeljenja, kompanije i institucije mogu da ga koriste u javnoj zoni, a takođe mogu da organizuju masovnu digitalizaciju dokumenata u režimu strima.

Jedna od najvažnijih prednosti ElarScan A2-KS je njegova cena: skener je jedan od najskupljih planetarnih skenera formata A2 + na tržištu bez potrošnog materijala koji bi trebalo menjati tokom rada. Zbog toga je skener izuzetno isplativ sa visokim stepenom pouzdanosti tokom intenzivnog rada, a skup funkcionalnih karakteristika, tehničkih i operativnih karakteristika i softverskih mogućnosti u osnovnoj konfiguraciji stavlja ga za nekoliko nivoa viši od najbližih konkurenata.

Pregled

ЭларСкан А2

ElarScan A2-KS je samostalni uređaj za skeniranje koji može da radi bez veze sa radnom stanicom. Skener može sačuvati primljene slike na spoljne USB diskove ili u mrežne fascikle zahvaljujući šest ugrađenih USB portova i mrežnom interfejsu Gigabit Ethernet.

ElarScan A2-KS ima kameru sa CMOS RGB senzorom visoke rezolucije sa velikom dubinom definicije i makro modul, koji omogućava digitalizaciju malih predmeta i pojedinačnih područja originala sa visokom optičkom rezolucijom bez softverske interpolacije. Da bi se obezbedilo tačno fokusiranje optičkog sistema na nekontrastne originale, skener ima ugrađeni laserski modul za osvetljenje područja fokusa. Skenirani original prikazuje se u realnom vremenu na FHD širokom ekranu.

Skener ima prilagodljivi LED sistem osvetljenja repro tipa koji nema štetne ultraljubičaste i infracrvene efekte na originale i obezbeđuje ravnomernu raspodelu svetlosti na površini originala. Sistem osvetljenja koji se koristi u ElarScan-u omogućava gotovo potpuno uklanjanje ambijentalne svetlosti, odsjaja i senki čak i kada se koriste staklene ploče. Sistem osvetljenja se aktivira tokom skeniranja, ali se može podesiti na konstantan režim. Lampe nude mogućnost podešavanja smera svetlosnog toka.

Ugrađeni originalni sistem zadržavanja sa ravnom preklopljenom kaljenom staklenom pločom i mehanizmom za pričvršćivanje u vodoravnom položaju omogućava efikasno izvlačenje sa površina originala. Ako treba da radite bez staklene ploče, može se fiksirati u vertikalnom položaju.

Kolevka

ElarScan A2-KS ima automatsku kolijevku za knjige u obliku slova V sa različitim režimima otvaranja i uglovima otvaranja rezervi. To omogućava skeneru da digitalizuje razne vrste originala u formatima do A2 +: od ravnog dokumenta do knjiga i spajanih dokumenata debljine do 10 cm i težine do 15 kg, uključujući nepotpuno ili delimično otkrivanje.

Kolevka ima uglove otvaranja od 180 do 90 stepeni, istovremeno se polovine mogu podići odvojeno i kliziti zajedno i odvojeno; kada se razdvoje, ispod ležišta knjige u ležištu postoji udubljenje, što eliminiše rizik od oštećenja. Kolevka je takođe opremljena mehanizmom za automatsko glatko podešavanje po visini. Postoljem se upravlja sa ploče skenera.

Ugrađeni softver

Visok kvalitet, visoka tačnost boja i odsustvo geometrijskih izobličenja elektronskih slika prilikom skeniranja na ElarScan A2-KS rezultat su dva glavna faktora: modernog optičkog sistema i bogatih mogućnosti ugrađene softverske obrade.

Ugrađeni softver ScanImage je kompletan set alata koji kontrolišu sve faze digitalizacije: skeniranje, obradu slika, kontrolu kvaliteta i indeksiranje slika. Postoji mogućnost administriranja i kontrole rada korisnika, postoji konfigurabilna struktura direktorijuma datoteka, a takođe i kontrola statistike upotrebe.

Više o softveru ScanImage ...

Dodatni moduli i dodaci

Dizajn ElarScan A2-KS skenera koristi sve najnaprednije tehnologije i materijale. Kućište skenera napravljeno je od kompozitne plastike visoke čvrstoće pričvršćene na metalnu podlogu kako bi se postigla ukupna čvrstoća i trajnost konstrukcije. Ovo je posebno važno za skeniranje kada je potrebna maksimalna zaštita od vibracija parazita.

Kontrolna tabla skenera ElarScan A2-KS napravljena je uzimajući u obzir dugogodišnje akumulirano iskustvo u proizvodnji skenera za knjige, izabrana struktura zaštite od prašine i vlage ima LED indikaciju režima rada. Sva dugmad na panelu imaju vizuelne ikone i simbole na engleskom jeziku.

Radi udobnosti korisnika, skeniranje se može pokrenuti na nekoliko načina:

 • pomoću dugmadi za pokretanje skeniranja na ploči skenera;
 • kroz ugrađeni softverski interfejs;
 • po intervalima (nakon određenog vremenskog perioda);
 • automatskom funkcijom detekcije flip stranice;
 • sa kontrolnim nožnim prekidačem (opcija);
 • pritiskom na original staklenom pločom;

Tehnička specifikacija

Tip skenera
 • Planetarni skener
 • Princip samoposluživanja (od korisnika)
 • Samostalni sistem sa ugrađenim računarom
 • Instalacija na radnoj površini
Sistem skeniranja

ElarScan А2-400КS — industrijska CMOS RGB kamera

ElarScan А2-600КS — industrijska CMOS RGB kamera

Maks. format

A2++ (660 x 450 mm) za ravne originale bez upotrebe staklene ploče

A2+ (625 × 420 mm).

Dubina boje (skeniranje)

U boji - 42 bita

U sivim tonovima - 14 bita

Crno-belo - 1 bit

Dubina boje (sačuvaj)

U boji - 24 bita

U sivim tonovima - 8 bita

Crno-belo - 1 bit

Vreme skeniranja

0,5 sek bez obzira na originalnu veličinu

Vreme punog ciklusa *

4 sek bez obzira na originalnu veličinu

Rezolucija skeniranja

ElarScan А2-400KS — 300 – 600 dpi

ElarScan А2-600KS — 400 - 800 dpi

Funkcije ugrađenog softvera
 • Skupno skeniranje dokumenata, odeljaka ili knjiga različitih formata, obezbeđujući strujano preuzimanje datoteka slika dokumenata;
 • Automatsko učitavanje slika iz spoljnih izvora prema scenariju vrućih direktorijuma;
 • Prebacite se iz režima skeniranja u režim obrade i nazad u bilo kom trenutku bez potrebe za čuvanjem trenutnih promena za preuzete datoteke;
 • Automatska geometrijska korekcija slike za skeniranje sa uglovima otvaranja od 90 ° do uključivo 180 ° stepeni;
 • Postavljanje profila za skeniranje i obradu slika koji optimizuju posao koji obavlja operater;
 • Izvoz / uvoz profila skeniranja za čuvanje i vraćanje postavki;
 • Pristupite podešavanjima softvera kamere i sačuvajte ih u profilu skeniranja;
 • Automatsko otkrivanje originalnog formata;
 • Sposobnost brzog prebacivanja i otvaranja bilo koje skenirane slike;
 • Pogledajte sličicu svih skeniranih slika;
 • Mogućnost premeštanja skenirane slike u projekat pomoću automatskog numerisanja;
 • Automatski podelite širenje na dve odvojene stranice, a zatim sačuvajte kao dve zasebne datoteke;
 • Besplatni način maskiranja tokom pregleda uživo;
 • Podešavanje balansa belog;
 • Uklanjanje i zamena neuspešno skeniranih slika;
 • Sačuvajte slike na čvrsti disk;
 • Sačuvajte slike u mrežnu fasciklu;
 • Arhivirajte u ZIP format za slanje skeniranih slika e-poštom;
 • Sačuvajte slike u skladištu u oblaku;
 • Mogućnost podešavanja za automatsko imenovanje datoteka pomoću promenljivih;
 • Pokreni opcije skeniranja:
  • Ručno, preko softverskog interfejsa;
  • Intervalom (nakon određenog vremenskog perioda);
  • Automatskom funkcijom prepoznavanja flip stranice;
 • Prepoznavanje crtičnog koda na skeniranom dokumentu, koristeći kod za imenovanje datoteka;
 • PDF prepoznavanje za pretragu konteksta (podržava do 30 jezika);
Elektronska obrada slike
 • Obrada preuzetih slika iz spoljnih izvora, uključujući slike na više stranica u formatima MTIFF i PDF
 • Korekcija osvetljenosti, kontrasta, zasićenja, gama;
 • Korekcija oštrine: poboljšanja slike;
 • Poravnanje slika;
 • Uklonite crne ivice i osnove;
 • Uklonite pozadinu slike;
 • Uklonite ostatke sa slike;
 • Automatsko uklanjanje optičkih „otpadaka“, buke i mrlja;
 • Skaliranje kao procenat prvobitne veličine;
 • Uvećajte, umanjite i rotirajte sliku;
 • Poravnanje linija;
 • Obrezivanje granica na polju;
 • Obrezati granice značajnim informacijama: obrezati sliku tekstom i drugim značajnim informacijama na njoj;
 • Poravnanje ivica dodavanjem dodatnih polja i ivica poravnanja koristeći geometriju lista;
 • Čišćenje bloka: izbrišite sliku unutar (izvan) izabranog područja;
 • Maskiranje prstiju operatera;
 • Izjednačavanje nivoa svetlosti;
 • Centriranje slike;
 • Primena elektronskog žiga na skeniranim slikama;
 • Spremanje više područja slike u zasebne datoteke (višestruko maskiranje);
 • Rotirajte pod određenim uglom (višestruki od 90 stepeni ili proizvoljno);
 • Zrcalna slika: zrcalite sliku vertikalno ili horizontalno;
 • Pretvorite boje i sive slike u crno-bele bez gubljenja značajnih informacija;
 • Inverzija boje;
 • Povratak na originalnu sliku s mogućnošću otkazivanja primene svih ili svakog pojedinačnog filtera za obradu slika;
Kontrolni interfejs
 • Kontrolna tabla zaštićena od prašine i vlage sa LED indikacijom i dva dugmeta za brzo pokretanje skeniranja;
 • široki ekran monitor za pregled u stvarnom vremenu i rad sa softverom skenera;
 • dodatno, integrisani tasteri za upravljanje makro modulom i stezaljkom za staklenu ploču;
Pokreni opcije skeniranja:
 • dugme za pokretanje skeniranja
 • pomoću ugrađenog softverskog interfejsa
 • po intervalima (nakon određenog vremenskog perioda)
 • automatskom funkcijom detekcije flip stranice
 • sa upravljačkim nožnim prekidačem (opcija)
 • spuštanjem staklene ploče
Ušteda datoteke
 • direktno snimanje na USB 2.0 - 3 porta, USB 3.0 - 3 porta;
 • slanjem u mrežni direktorijum preko veze preko Gigabit Ethernet interfejsa;
Characteristics of originals

Weight up to 15 kg

Up to 10 cm thick with glass,

up to 15 cm without using a glass plate

Formati datoteka
 • BMP;
 • GIF;
 • JPEG;
 • JPEG2000;
 • PNG;
 • CR2 (RAW);
 • TIFF (jedna i više stranica);
 • RTF (jedna i više stranica);
 • PDF (jedna i više stranica);
 • PDF/A (jedna i više stranica).
Kolevka za knjige
 • automatizovana kolijevka za knjige u obliku slova V sa nezavisnim ručnim podešavanjem ugla nagiba panela;
 • držači za postolje sa automatskim uravnotežavanjem prema debljini kičme knjige;
 • ugao otvaranja od 90, 120 i 180 stepeni uključujući;
 • ravna klizna staklena ploča bez okvira sa ručnim pogonom i mehanizmom za pričvršćivanje u horizontalnom i vertikalnom položaju;
 • skener ima mehanizam za automatsko otključavanje i podizanje stakla nakon skeniranja
 • kontrola podešavanja glatke promene visine držača mesta za ležište sa ploče skenera;
Dodatni moduli i dodaci
 • nožni prekidač
 • pokrivači otporni na prašinu
 • ergonomska podrška uz podni monitor i držač tastature
 • monitor senzora (preporučuje se kada se skener koristi kao „samoposlužni stalak“)
 • Vi-Fi bežični interfejs (802.11a / b / g / n)
 • eksterni CD / DVD pogon
Garancija
 • standardna garancija: 12 meseci, počev od datuma ugradnje opreme;;
 • produžena garancija: 24 meseca, počev od datuma ugradnje opreme.
Ostalo

dimenzije: (LхWхH) – 900 x 840 x 1130 мм (considering the repro lights)

težina: 69 kg

snaga: 220 V, 250 W;

* — Naznačeno vreme zavisi od izabranih postavki i korišćenih funkcija naknadne obrade; Proizvođač zadržava pravo na promene u dizajnu i konfiguraciji proizvoda koje ne umanjuju kvalitet i tehničke karakteristike opreme.